Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

22 Iunie, 2024

Verifică viteza ta pe Internet

Navigând prin Internet, tot mai des ne punem întrebarea: care-i viteza mea pe Internet? Este ea oare mai mare sau mai mică decât viteza prietenilor mei? Corespunde această viteză cu cea înscrisă în contractul încheiat cu furnizorul serviciilor de acces la Internet?

Agenţia încearcă să te ajute să găseşti răspuns la aceste întrebări. Accesează testul de viteză de mai jos (click pe imagine) pentru a măsura lărgimea de banda de care dispui şi află care este viteza ta de acces în Internet! Se va deschide o pagina nouă în care va trebui să alegi serverul de testare. Alegând un server localizat în R. Moldova - vei verifica lărgimea de bandă la nivel naţional, în celelalte cazuri - vei verifica lărgimea de bandă la nivel internaţional.

Testul de viteză se bazează pe măsurarea timpului în care un fişier este transferat către tine (download) şi de la tine (upload). Trebuie să ştim că "timpul de descărcare" poate fi influenţat de o serie de factori, precum ar fi: modemul utilizat, lărgimea de bandă a furnizorului tău de Internet, serverele găzdă sau cele accesate, congestiile în Internet. Cu toate acestea, testul de viteză este un bun indicator privind viteza de transfer pe Internet (lărgimea de bandă).

Important: Pentru a verifica viteza ta pe Internet ai nevoie de Flash player (cele mai populare browsere dispun de o asemenea tehnologie, în lipsa acesteia instalează cel mai recent Flash player disponibil pe site-ul oficial Adobe).

Atenţie: Deoarece testele de viteză propuse sunt oferite gratuit de surse de pe Internet, Agenţia nu poate garanta un grad avansat de precizie a rezultatelor testării. Pentru a mări acest grad, asigură-te că pe computerul tău nu rulează la moment careva aplicaţie de actualizare sau oricare altă aplicaţie care consumă lărgimea de bandă, efectuează acelaşi test de câteva ori în aceleaşi condiţii sau utilizează alt test de viteză. În reţeaua globală poţi găsi şi alte teste pentru măsurarea vitezei de acces la Internet.

 

Test de viteză - testare download şi upload
oferit de Ookla

Ultima actualizare: 4/04/2014