Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

29 Iunie, 2024

ANRCETI participă la ședința plenară a EaPeReg

Un grup de specialiști ai Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) condus de Domnul Sergiu Gaibu, director ANRCETI, participă în perioada 22-23 mai curent la București, România, la cea de-a 23 ședință plenară a Grupului regulatorilor în domeniul comunicațiilor electronice (EaPeReg) din cadrul Parteneriatului Estic (PaE).

În acest an, ANRCETI deține președinția EaPeReg, iar ANCOM exercită funcția de vicepreședinte al acestui grup. Evenimentul reunește reprezentanți ai autorităților de reglementare din cadrul Grupului EaPeReg, ai Grupului autorităților europene de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice (BEREC), ai Grupului regulatorilor din țările euro-mediteraneene (EMERG), reprezentanți ai Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT), experți ai Grupurilor de lucru REWG (Roaming Expert Working Group), SEWG (Spectrum Expert Working Group), IRB EWG (Independence of Regulators and Broadband Expert Working Group) etc.

Agenda ședinței plenare include discuții asupra regulilor și instrumentelor de reglementare a telecomunicațiilor și inițiativele Eu4Digital privind implementarea 5G toolbox în Republica Moldova, transpunerea reglementărilor privind roaming-ul în legislația națională și proiectul bilateral privind transpunerea aquis-ului european. În cadrul evenimentului va avea loc o masă rotundă a autorităților de reglementare din țările PaE în cadrul căreia participanții vor face un schimb de informații privind activitățile recente ale acestora, dar și planurile de viitor, vor identifica domenii de cooperare bilaterală între țările PaE și cele din Uniunea Europeană, potențiale proiecte comune și oportunități de schimb de expertiză. Totodată, în cadrul acestei sesiuni de lucru va fi discutat procesul de implementare a proiectului trilateral UIT- EaPeReg - EMERG care are ca obiectiv accelerarea transformării digitale durabile.

Grupul EaPeReg a fost constituit în anul 2012, la Chișinău, la o reuniune a autorităților de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice din țările PaE.

22 mai 2024


 

Ultima actualizare: 22/05/2024