Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

24 Aprilie, 2024

Conducerea ANRCETI participă la ședința plenară a Grupului regulatorilor în domeniul comunicațiilor electronice din cadrul Parteneriatului Estic

Conducerea Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) participă, astăzi, la ședința plenară a Grupului regulatorilor în domeniul comunicațiilor electronice (EaPeReg) din cadrul Parteneriatului Estic (PaE). Evenimentul se desfășoară la Praga, Republica Cehă.

La eveniment participă reprezentanți ai autorităților de reglementare din cadrul Grupului EaPeReg, ai Grupului autorităților europene de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice (BEREC), ai Grupului regulatorilor din țările euro-mediteranene (EMERG), reprezentanți ai Uniunii Internaționale în Telecomunicații (UIT), experți ai Grupurilor de lucru REWG (Roaming Expert Working Group), SEWG (Spectrum Expert Working Group), IRB EWG (Independence of Regulators and Broadband Expert Working Group) etc.

Agenda ședinței plenare a EaPeReg include examinarea raportului de activitate al EaPeReg pentru anul 2022, prezentat de către reprezentantul autorității de reglementare din Armenia, care deține președinția EaPeReg în 2022 și reprezentantul Oficiul de Telecomunicații din Cehia care exercită anul curent funcția de Vice-președinte al EaPeReg, alegerea președintelui și vicepreședintelui EaPeReg pentru anul 2023 și prezentarea planului de activitate al EaPeReg pentru anul viitor. Deasemenea, vor fi examinate rapoartele de activitate în anul 2022 ale celor trei grupuri de experți din cadrul EaPeReg: REWG, SEWG, IRB EWG.

Grupul EaPeReg a fost constituit în anul 2012, la Chișinău, la o reuniune a autorităților de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice din țările PaE și marchează în acest an – primul deceniu de activitate. Cu acest prilej, doamna Silvia Bojoga, director adjunct al ANRCETI, în discursul susținut în cadrul festivității dedicate aniversării celor 10 ani de activitate, a menționat că ” EaPeReg este o ”punte bine concepută”, menită să deschidă calea către o piață digitală unică între Uniunea Europeană și țările PaE”, prin intermediul suportului financiar al Comisiei Europene, urând mult succes membrilor și experților care activează în cadrul EaPeReg, dar și tuturor partenerilor acestui grup”.

7 decembrie 2022

Ultima actualizare: 9/12/2022