Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

23 Iunie, 2024

Conducerea ANRCETI a participat la cea de-a 10 ședință a Centrului de Sprijin al UE pentru Securitatea Internă și Gestionarea Frontierelor în Republica Moldova

Sergiu Gaibu, directorul ANRCETI, a participat la data de 28 mai, la a 10-a ședință a Centrului de Sprijin al UE (HUB) pentru Securitatea Internă și Managementul Frontierelor din Republica Moldova. Această ediție a fost dedicată prezentării sistemelor informatice la scară largă în domeniul justiției și afacerilor interne și sistemelor de infrastructură corespunzătoare din UE și Republica Moldova. Evenimentul a reunit oficiali de rang înalt și experți în domeniul securității, inclusiv Ambasadorul UE în Republica Moldova, Janis Mazeiks.

În cadrul ședinței reprezentanții mai multor instituții ale statului au oferit o imagine de ansamblu asupra sistemelor informatice principale existente și a infrastructurii de bază din țara noastră, scopul, beneficiile și rezultatele acestor sisteme IT. Dl Sergiu Gaibu a prezentat proiectele cheie implementate de Agenție pentru a facilita extinderea comunicațiilor electronice și creșterea rezilienței acestora, după cum și acțiunile efectuate cu asistența EU4Digital pentru aducerea Moldovei în Piața Digitală Unică din UE (Single Digital Market).

HUB-ul de Securitate al UE reprezintă o platformă operațională comună, care oferă expertiză Republicii Moldova și țărilor UE pentru consolidarea securității interne.

 


 

Ultima actualizare: 29/05/2024