Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

23 Aprilie, 2024

Subiecte de interes comun discutate de către ANRCETI și ANCOM la Chișinău

Săptămâna trecută, Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), a desfășurat o ședință de lucru cu echipa Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații din România (ANCOM) condusă de președintele acesteia, Vlad Ștefan Stoica, în cadrul căreia au fost discutate mai multe subiecte de interes comun al ambelor autorități.

Subiectul principal al discuției a fost stadiul implementării Acordului privind reducerea tarifelor de roaming între ambele state și acțiunile comune ale celor două autorități de reglementare. De asemenea, a fost discutată perspectiva stabilirii unui acord de roaming între Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Ambele părți au apreciat pozitiv efectele aduse de implemetarea Acordului privind reducerea tarifelor de roaming, menționând scăderea esențială a tarifelor și creșterea consumului de servicii în roaming între cele două state.

Conducerea ANRCETI a mulțumit conducerii ANCOM pentru buna conlucrare pe domeniul implementării Acordului privind reducerea tarifelor în roaming între Republica Moldova și România, precum și pentru colaborarea pe platforma Parteneriatului Estic (PaE).

La rândul său, conducerea ANCOM a adus asigurări în deplina susținere a eforturilor ANRCETI în parcursul spre integrarea europeană și pentru implementarea în Republica Moldova a unui cadru de reglementare aliniat la cel european.

Reprezentanții ambelor autorități au menționat evoluția pozitivă a relațiilor de colaborare, exprimându-și intenția comună de a dezvolta și intensifica dialogul și relațiile de colaborare în domeniile reglementate de către cele două instituții.

28 noiembrie 2022

Ultima actualizare: 28/11/2022