Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

21 Iulie, 2024

ANRCETI a actualizat aplicația ”Harta de acoperire cu servicii mobile_parametrii de calitate” în baza măsurătorilor efectuate in anul 2022

Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) a actualizat cu date noi aplicația ”Harta de acoperire cu servicii mobile_parametrii de calitate” (https://harta.anrceti.md/#/home), în baza măsurătorilor efectuate pe 35 de drumuri naționale și în intravilanul a 45 de localități urbane, realizate în perioada ianuarie – septembrie 2022 de către I.P.”Serviciul Național de Management al Frecvențelor Radio” (SNMFR).

Harta este o platformă dezvoltată exclusiv de ANRCETI, care pune la dispoziția utilizatorilor informații reale despre acoperirea și calitatea serviciilor mobile, oferite de furnizorii de comunicații mobile Î.M.”Orange Moldova” S.A., Î.M.”Moldcell” S.A. și S.A.”Moldtelecom”, așa cum au rezultat în urma măsurătorilor efectuate de SNMFR.

Utilizarea hărții este facilă: pentru a vedea care este acoperirea cu semnal la nivel de drum național sau localitate, utilizatorii trebuie să aleagă un singur furnizor și să selecteze una sau mai multe tehnologii (2G, 3G sau 4G). Utilizatorii interesați de nivelul de semnal într-o anumită localitate, trebuie să selecteze localitatea de interes în tab-ul respectiv din bara de titlu. Astfel, în baza informațiilor cuprinse la secțiunea ”Acoperire” utilizatorii pot să vizualizeze aprecierea nivelului mediu al semnalul mobil, măsurat per drum sau localitate selectată, cu afișarea fiecărui punct măsurat, rata de acoperire (%) per drum și localitate, cantitatea totală de puncte măsurate pe drumul și localitate selectată, și perioada campaniilor de măsurători – 2029, 2020, 2021 sau 2022. De asemenea, harta permite la secțiunea ”Parametrii de calitate” vizualizarea indicatorilor de calitate separat pe drumuri și localități, cu opțiunea de localizare pe hartă, conform măsurătorilor desfășurate in perioada 2019 -2022.

Totodată, la sfârșitul anului 2022 a fost încheiat redesign-ul secțiunii ”Statistica” în vederea optimizării editării și reprezentării grafice a unor date statistice.

Prin intermediul hărții toți cei interesați pot afla care sunt zonele cu semnal foarte bun, slab sau chiar zonele neacoperite cu semnal. Astfel, utilizatorii au o imagine completă și corectă asupra acoperirii cu semnal mobil realizate de către furnizorii mobili din țară.

Ultima actualizare: 26/04/2023