Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

20 Iulie, 2024

Tarife avantajoase la serviciile de roaming cu țările UE

De astăzi, cetățenii Republicii Moldova pot beneficia de prețuri mai mici la serviciile de roaming în țările din UE. Toți operatorii de telefonie mobilă din Republica Moldova (Orange Moldova, Moldcell și Moldtelecom) au lansat oferte avantajoase pentru serviciile de voce și date mobile în roaming în Europa.

Utilizatorii de telefonie mobilă, care călătoresc în oricare dintre cele 30 de țări din Spațiul Economic European, pot beneficia de tarife reduse semnificativ la serviciile de roaming în UE sau pot activa diverse opțiuni avantajoase.

Aceste oportunități au fost posibile datorită aplicării de către ANRCETI a Regulamentului Delegat nr. 654/2021 de completare a Directivei (UE) 2018/1972 a Parlamentului European și a Consiliului, prin stabilirea unui tarif maxim unic la nivelul Uniunii de terminare a apelurilor de voce în rețelele mobile și fixe, dar și semnării, la 31 mai 2023, de către operatorii de comunicații mobile din Uniunea Europeană și din Republica Moldova, a Declarației comune privind reducerea tarifelor de roaming din 1 ianuarie 2024. Totodată, la 22 septembrie semnatarii acestei Declarații au agreat plafoanele maxime pentru prețurile cu amănuntul la serviciile de date și apeluri în roaming, prin care a fost realizat un alt pas important în vederea asigurării unor tarife mai mici la roaming dintre R. Moldova și țările UE/SEE, întreg procesul de negociere fiind coordonat și asistat de către BEREC (Body of European Regulators for Electronic Communications) și ANRCETI.

Scăderea tarifelor de roaming are un impact pozitiv asupra vieții cotidiene, a călătoriilor și a afacerilor, facilitând comunicarea și menținând o conectivitate constantă pentru utilizatori.

Ofertele furnizorilor pot fi consultate accesând paginile:
https://www.orange.md/ro/roaming/europa
https://www.moldcell.md/rom/news/new-roaming-
https://moldtelecom.md/ro/personal/news/457
sau apelând serviciul suport clienți al acestora.

actualizat la 22 decembrie 2023

Ultima actualizare: 22/12/2023