Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

22 Iunie, 2024

ANRCETI a participat la Forumul 5G Techritory 2023 din Letonia

O delegație a Republicii Moldova a participat în perioada 18-19 octombrie curent la ce-a de-a 7 ediție a Forumului anual 5G Techritory 2023, organizat în or. Riga, Republica Letonia. Din componența delegației a făcut parte Sergiu Gaibu director ANRCETI, Silvia Bojoga director adjunct ANRCETI, Anatolie Golovco consilierul prim-ministrului Republicii Moldova și Alexandru Corețchi directorul Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică.

Acest forum este cel mai important eveniment de tehnologie și inovații din Europa de Nord și reunește reprezentanți ai guvernului leton, instituții internaționale, ai mediului academic, de afaceri, ONG-uri și alte părți interesate din industria telecom din peste 81 de țări, pentru a discuta despre provocările cu care se confruntă industria comunicațiilor electronice, digitalizare, securitate cibernetică și inovație.

Agenda forumului a cuprins un șir de discuții-panel, mese rotunde, ateliere de lucru, în cadrul cărora au studiat experiența internațională, dar și a Letoniei în domeniul dezvoltării digitale a economiei, conectivității și construirea de rețele mobile și fixe în bandă largă, inclusiv rețele 5G ultimile evoluții la nivel de politici europene pe domeniul conectivității, proiecte inovative în proces de implementare, perspectivele de dezvoltare ale tehnologiilor 6G și Open RAN.

Forumul din acest an a inclus o sesiune de lucru extinsă, dedicată explorării potențialului de cooperare dintre Letonia, Republica Moldova și Ucraina și stabilirea parteneriatelor între instituții guvernamentale, asociații, companii de profil și alte părți interesate în domenii precum dezvoltarea strategiei digitale, implementarea de politici și reglementări, dezvoltarea și inovarea tehnologiilor informaționale și de comunicații, în contextul viitoarei integrări a Ucrainei și Republicii Moldova în Uniunea Europeană (UE).

În cadrul sesiunii de lucru Sergiu Gaibu a prezentat conceptul unui proiect care vizează îmbunătățirea accesului la serviciile de comunicații electronice, la serviciile publice și soluțiile digitale pentru cetățenii țării noastre, în mod special pentru zonele defavorizate și populația vulnerabilă.

20 octombrie 2023

 

Ultima actualizare: 20/10/2023