Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

26 Februarie, 2024

Întâlnire bilaterală între autoritățile de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice din Republica Moldova și România

La 12 iunie curent, o delegație a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), condusă de directorul Sergiu Gaibu, a întreprins o vizită de lucru la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) din România. Vizita s-a desfășurat în cadrul Memorandumului de Înțelegere, semnat între cele două autorități de reglementare în 2011 și are drept scop fortificarea relațiilor bilaterale și promovarea intereselor comune ale celor două instituții.

Discuțiile au fost axate pe aspecte de reglementare, control, statistică, managementul și monitorizarea spectrului de frecvențe radio, precum și experiența autorității române privind transpunerea directivelor și regulamentelor UE din domeniul comunicațiilor electronice.

În cadrul întâlnirii au fost analizate rezultatele preliminare ale implementării Acordului de roaming între Republica Moldova și România, timp de un an, care urmează a fi publicate în raportul comun elaborat de cele două autorități.

Managerii autorităților de reglementare Sergiu Gaibu și Valeriu Zgonea și-au exprimat gratitudinea privind schimbul de experiență efectuat între cele două instituții și au dat asigurări că vor susține în continuare dezvoltarea sectoarelor de competență în interesul cetățenilor.

13 iunie 2023

Ultima actualizare: 13/06/2023