Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

24 Aprilie, 2024

ANRCETI a lansat Comparatorul de oferte pentru serviciile mobile

Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației a finalizat realizarea unei aplicației online Comparator de oferte pentru serviciile mobile https://comparator.anrceti.md cu scopul de a pune la dispoziţia utilizatorilor un instrument independent, echidistant și noncomercial, care să îi asiste la alegerea celei mai bune oferte de servicii mobile pentru nevoile lor.

Comparatorul are un caracter exclusiv informativ și vine să ajute utilizatorii să ia cele mai bune decizii pe piaţa de comunicaţii mobile, oferindu-le posibilitatea de a compara ofertele de telefonie mobilă şi Internet existente pe piaţă, înainte de a alege un anumit furnizor sau o anumită ofertă.

Pe baza criteriilor de selecție introduse de utilizatori, Comparatorul realizează analize comparative ale ofertelor-tip de furnizare a serviciilor de telefonie mobilă și Internet mobil existente pe piaţă, oferind un Clasament al ofertelor din punct de vedere al preţului și a altor elemente componente din oferte. Sistemul ordonează lista ofertelor selectate, strict în ordinea crescătoare a preţului fiecărei oferte. Pe baza informaţiilor obţinute astfel, utilizatorii sau potenţialii utilizatori pot face o alegere în cunoştinţă de cauză, atât în ceea ce priveşte furnizorul, cât şi în ceea ce priveşte o anumită ofertă de servicii.

De asemenea, aplicația nu ia în calcul ofertele negociate/personalizate, ci doar ofertele publice pentru serviciile de telefonie mobilă şi Internet mobil, publicate pe paginile oficiale ale furnizorilor Î.M.”Orange Moldova” S.A., Î.M.”Moldcell” S.A. și ”Moldtelecom” S.A.

Deşi preţul este esenţial în alegerea unei oferte, ANRCETI recomandă utilizatorilor să nu ignore celelalte elemente importante ale ofertelor comerciale prezentate, cum ar fi: bonusurile aplicate, traficul Internet și minutele incluse, informații despre eventualele promoții, alte beneficii, penalități în caz de reziliere etc.

Aplicaţia online pentru compararea ofertelor de comunicaţii mobile este implementată de ANRCETI în contextul promovării și protejării intereselor utilizatorilor, prin asigurarea posibilităţii de a alege servicii, preţuri şi calitate, precum și de a face evaluări independente ale costului variantelor alternative de utilizare.

Ultima actualizare: 7/12/2021