Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

01 Aprilie, 2023

Reprezentanţi ai ANRCETI participă la forumul anual al Comunităţii Regionale în domeniul Comunicaţiilor

Reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI – www.anrceti.md) în frunte cu Ion Pochin, director adjunct al ANRCETI, participă, în perioada 23 – 26 noiembrie, la forumul anual al consiliului Comunităţii Regionale în domeniul Comunicaţiilor (CRC) şi conferinţa internaţională „Comunicaţiile mobile pentru o schimbare a sectorului social”, reuniuni care se desfăşoară la Baku, Republica Azerbaidjan.

La reuniunea CRC şi-au anunţat participarea delegaţii din statele-membre ale CSI, ţări din Europa de Est, reprezentanţi ai instituţiilor internaţionale de profil. Agenda şedinţei cuprinde o serie de probleme actuale legate de gradul de pregătire a ţărilor membre ale CRC pentru edificarea societăţii informaţionale, implementarea în aceste ţări a televiziunii digitale, comunicaţiilor prin satelit şi a altor noi servicii de telecomunicaţii.

După reuniunea CRC, participanţii la ea vor lua parte, în perioada 25 - 26 noiembrie, la expoziţia internaţională „BakuTel” şi conferinţa „Comunicaţiile mobile pentru o schimbare a sectorului social”, organizată de compania TeliaSonera Euroasia. În cadrul conferinţei vor fi examinate căile de implementare a proiectelor „Guvernare mobilă” (M-government), „Sănătate mobilă” (M-health), „Educaţie mobilă” (M-education) şi „Comerţ şi plăţi prin telefonul mobil”.

Comunitatea Regională în domeniul Comunicaţiilor (CRC) a fost creată la 17 decembrie 1991 de către administraţiile naţionale de telecomunicaţii din ţările CSI. Ea este o organizaţie internaţională regională care exercită funcţiile unui organ de coordonare interstatal al CSI în domeniul telecomunicaţiilor şi poştei. CRC are statut de observator în Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor şi Uniunea Mondială a Poştei. CRC întruneşte 12 membri cu drepturi depline şi 8 – cu statut de observatori. Ministerul de ramură al R. Moldova a devenit membru cu drepturi depline al CRC în decembrie 1991.

23 noiembrie 2010

Ultima actualizare: 23/11/2010