Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

08 Octombrie, 2024

ANRCETI participă la Simpozionul Global al autorităţilor de reglementare

La invitaţia Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT), reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI - www.anrceti.md) participă, la Simpozionul global al autorităţilor de reglementare (GSR11) şi Forul global al liderilor industriei de telecomunicaţii (GILF), care se desfăşoară, în perioada 21 - 23 septembrie, în oraşul Armenia din Columbia. Simpozionul este organizat de UIT, cu suportul ministerului de ramură şi al autorităţii de reglementare a telecomunicaţiilor din Columbia.

Simpozionul se află la ediţia a 11-a, iar Forul global al liderilor industriei de telecomunicaţii - la a patra ediţie. De această dată, participanţii la reuniunea comună a celor două foruri discută măsurile de reglementare pe care trebuie să le adopte autorităţile de reglementare din ţările lumii pentru a asigura disponibilitatea şi calitatea serviciilor în bandă largă pentru toate categoriile de utilizatori, a încuraja inovaţiile şi a răspunde prompt la provocările ecosistemului de bandă largă.

Printre subiectele principale discutate de participanţii la întrunire consemnăm următoarele: reglementarea accesului universal la comunicaţiile în bandă largă, a telecomunicaţiilor prin satelit, a serviciilor financiare prestate cu ajutorul comunicaţiilor electronice, politica tarifară în domeniul spectrului de frecvenţe, măsurile de protecţie a drepturilor participanţilor la sistemul digital etc.

UIT este o instituţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite care promovează politicile de dezvoltare şi de standardizare a comunicaţiilor. R. Moldova este membru cu drepturi depline al UIT din octombrie 1992. Simpozionul global al autorităţilor de reglementare reuneşte conducătorii autorităţilor naţionale de profil din ţările UIT. El a fost lansat în 2000 şi are drept scop stimularea dialogului între autorităţile de reglementare şi alte părţi implicate în sfera tehnologiilor informaţionale şi a comunicaţiilor: sectorul privat, investitorii şi consumatorii de servicii.

21 septembrie 2011

Ultima actualizare: 21/09/2011