Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

18 Aprilie, 2024

ANRCETI participă la o conferință regională dedicată investițiilor în rețele și servicii în bandă largă

La invitația Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), Grigore Varanița, participă, în perioada 20-21 octombrie 2016, la Conferința regională privind investițiile în rețele și servicii în bandă largă (broadband). Evenimentul este organizat de BERD și se desfășoară la Atena, Grecia.

La conferință iau parte reprezentanți ai ministerelor de ramură, autorităților de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice și investitori din țările selectate de BERD. Organizatorii evenimentului și-au propus drept obiectiv examinarea cerințelor și a experienței participanților la conferință în atragerea investițiilor durabile în infrastructura rețelelor și serviciilor în bandă largă.

Conferința este una din componentele inițiativei BERD ”Accelerarea conectivității în bandă largă”, pe care aceasta a lansat-o pentru a contribui la dezvoltarea infrastructurii rețelelor și serviciilor în bandă largă.

Conform agendei, reprezentanții țărilor care participă la conferință vor prezenta experiența lor în stabilirea politicilor și implementarea planurilor naționale de dezvoltare a rețelelor și serviciilor în bandă largă. La rândul lor, responsabili din cadrul BERD vor prezenta experiența băncii și capacitatea ei de a investi și a acorda asistență tehnică în sectorul tehnologiilor informaționale și de comunicații (TIC).

În perioada 2009-2011, BERD a finanțat proiectul de asistență tehnică ”Dezvoltarea și reglementarea comunicațiilor electronice” acordat ANRCETI. Prin acest proiect ANRCETI a beneficiat de asistenţa necesară pentru implementarea integrală a prevederilor Legii comunicaţiilor electronice, armonizarea practicilor naţionale de reglementare cu standardele UE şi consolidarea capacităţilor sale instituţionale.

20 octombrie 2016

Ultima actualizare: 20/10/2016