Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

26 Februarie, 2024

Consiliul de Administraţie va aproba proiectele finale de identificare a două pieţe relevante

Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI – www.anrceti.md) anunţă şedinţa sa publică pentru aprobarea proiectelor finale de hotărâre privind identificarea a două pieţe relevante: de terminare a apelurilor voce în reţelele individuale de telefonie mobilă şi de terminare a apelurilor voce în reţelele individuale de telefonie fixă. Şedinţa va avea loc marţi, 6 iulie, la ora 14.00, în incinta ANRCETI, et.5, sala de şedinţe şi protocol (bd. Ştefan cel Mare, 134).

Primul proiect - de identificare a pieţei de terminare a apelurilor voce în reţelele individuale de telefonie mobilă este însoţit de o notă informativă şi analiza pieţei respective. Cel de-al doilea proiect - de identificare a pieţei de terminare a apelurilor voce în reţelele individuale de telefonie fixă este, de asemenea, însoţit de o notă informativă şi analiza pieţei respective.

Proiectele susmenţionate au fost examinate în şedinţa publică a Consiliului de Administraţie din 1 iunie curent. În cadrul şedinţei, furnizorii au solicitat Consiliului amânarea luării deciziei şi oferirea unei termen suplimentar pentru prezentarea recomandărilor pe marginea proiectelor pe motiv că termenul iniţial a fost prea scurt pentru ei. Consiliul a satisfăcut cererea furnizorilor, iar o parte dintre ei - „Orange Moldova”, „Moldcell”, „Riscom” şi „Arax Impex” – au prezentat noi recomandări asupra proiectelor. Acestea au fost incluse în sinteza recomandărilor pe marginea primului proiect şi în sinteza care însoţeşte cel de-al doilea proiect, documente în care Agenţia şi-a expus poziţia sa asupra recomandărilor primite.

Primul proiect de hotărâre a fost expus pentru consultare publică pe pagina de Internet a Agenţiei în perioada 1 aprilie – 20 aprilie 2010, iar cel de-al doilea - în intervalul 28 aprilie – 19 mai 2010. Primul proiect prevede identificarea a trei pieţe relevante de terminare a apelurilor în reţelele individuale de telefonie mobilă, iar cel de-al doilea - a 17 pieţe relevante de terminare a apelurilor în reţelele individuale fixe.

După aprobarea celor două hotărâri, Agenţia va efectua analiza completă a pieţelor nominalizate pentru a determina furnizorii cu putere semnificativă şi a stabili obligaţiile preventive speciale ce urmează a fi impuse acestor furnizori.

Până pe 2 iulie curent, furnizorii pot solicita consultaţii şi clarificări de la dl Vladimir Vozian, şef al direcţiei reglementare economică şi analiză a Agenţiei. Telefon de contact: 251-337.

18 iunie 2010

Ultima actualizare: 18/06/2010