Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

18 Aprilie, 2024

Autorităţile de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice din R. Moldova şi Lituania au încheiat un memorandum de colaborare

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) din R. Moldova şi Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii (RRT) din Lituania au încheiat un memorandum de înţelegere privind facilitarea cooperării şi a schimbului de informaţii în domeniul comunicaţiilor electronice. Documentul a fost semnat ieri, 11 septembrie, la Chişinău de conducătorii acestor autorităţi Sergiu Sîtnic şi Feliksas Dobrovolskis.

După ceremonia de semnare, Sergiu Sîtnic a declarat că acest memorandum creează un cadru suplimentar, necesar şi benefic pentru preluarea experienţei pozitive a autorităţii de reglementare din Lituania în procesul de aplicare a normelor şi standardelor Uniunii Europene în reglementarea pieţelor de comunicaţii electronice din R. Moldova. Mizăm mult pe asistenţa colegilor din Lituania în implementarea portabilităţii numerelor telefonice în ţara noastră, aplicarea măsurilor de reglementare preventivă, stimularea concurenţei eficiente şi a tehnologiilor inovatoare în sectorul de comunicaţii electronice, a menţionat Sergiu Sîtnic.

La rândul său, Feliksas Dobrovolskis a declarat că partea lituaniană este disponibilă să ofere ajutor colegilor săi din R. Moldova atât în rezolvarea problemelor existente, cât şi la implementarea celor mai bune practici europene de reglementare a pieţelor de reţele şi servicii de comunicaţii electronice.

Memorandumul încheiat de ANRCETI şi RRT prevede cadrul necesar cooperării şi schimbului de informaţii între cele două părţi în domeniul reglementării şi supravegherii activităţilor din sectorul comunicaţiilor electronice, desfăşurarea acţiunilor comune şi a schimbului de experienţă în scopul promovării concurenţei şi a intereselor legitime ale utilizatorilor finali, în acord cu cele mai bune practici comunitare şi internaţionale. El stabileşte obiectivele, domeniile şi instrumentele de cooperare între părţi, printre care constituirea echipelor de experţi, organizarea consultărilor şi expertizelor reciproce, schimburilor de informaţii şi documente cu caracter profesional, rezultate din activitatea părţilor privind reglementarea comunicaţiilor electronice.

RRT este a treia autoritate de reglementare cu care ANRCETI a încheiat un acord de colaborare. Anterior, ANRCETI a semnat asemenea acorduri cu autorităţile de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice din Bulgaria şi România.

RRT a fost înfiinţată în 1996 ca instituţie publică autonomă responsabilă de reglementarea şi promovarea concurenţei în sectorul de comunicaţii electronice şi poştei. RRT a fost membru al Grupului Reglementatorilor Independenţi (IRG), iar din ianuarie 2010 este membru al Organizaţiei Reglementatorilor Europeni pentru Comunicaţii Electronice (BEREC).

Album Foto

12 septembrie 2012

Ultima actualizare: 12/09/2012