Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

23 Aprilie, 2024

ANRCETI a lansat o nouă pagină electronică pentru furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) a postat astăzi pe site-ul său oficial www.anrceti.md o nouă pagină electronică – „Întrebări frecvente” care oferă răspunsuri la întrebările parvenite de la furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice şi de la doritorii de a activa în acest domeniu. Ea este plasată în secţiunea „Pagina furnizorului” care cuprinde mai multe informaţii utile pentru participanţii la piaţa comunicaţiilor electronice.

Pentru ca vizitatorul site-ului să poată găsi mai uşor informaţia care î-l interesează, întrebările şi răspunsurile la ele au fost structurate în câteva compartimente tematice – Autorizare generală, Licenţiere, Acces şi interconectare, Calitatea serviciilor, Raportare către ANRCETI, Litigii între furnizori. Cele şase compartimente conţin informaţii utile pentru furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice, iar primele două – şi pentru cei care intenţionează să activeze în acest domeniu.

Noua pagină electronică cuprinde răspunsuri detaliate la o gamă largă de întrebări: de la cele mai simple, de genul: ce trebuie să fac pentru a beneficia de dreptul de a furniza reţele şi servicii publice de comunicaţii electronice, a obţine licenţă pentru elaborarea produselor program sau licenţă de utilizare a frecvenţelor radio, până la cele mai complexe, precum ar fi: ce reprezintă negocierea unui acord de interconectare cu un furnizor terţ sau ce prevăd reglementările ANRCETI privind indicatorii de calitate a serviciilor de comunicaţii electronice.

În răspunsurile oferite de specialiştii Agenţiei, furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice pot găsi practic toată informaţia legată de modul în care ei pot obţine resurse limitate, de obligaţiile de raportare a acestora către ANRCETI, de modalităţile de efectuare a interconectării reţelelor şi de asigurare a transparenţei informaţiei despre valorile parametrilor de calitate a serviciilor prestate. Pornind de la acest fapt, administraţia Agenţiei consideră că pagina „Întrebări frecvente” va fi utilă pentru toţi furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice.

Agenţia va completa noua sa pagină electronică cu informaţii suplimentare în funcţie de întrebările pe care le va primi de la furnizori. În octombrie curent, Agenţia a postat pe site-ul său oficial pagina electronică „Întrebări frecvente” destinată utilizatorilor finali de servicii de comunicaţii electronice. Lansarea acestor pagini electronice se înscrie în şirul de acţiuni preconizate de ANRCETI în scopul informării participanţilor la piaţa comunicaţiilor electronice despre drepturile şi obligaţiile lor, sporirii gradului de protecţie al utilizatorilor finali în relaţiile cu furnizorii de servicii.

11 noiembrie 2011

Ultima actualizare: 10/11/2011