Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

23 Aprilie, 2024

ANRCETI dorește să intensifice schimbul de experiență cu autoritatea de reglementare din Macedonia

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) este determinată să consolideze relațiile sale de cooperare cu Autoritatea pentru Comunicaţii Electronice (AEC) din Macedonia prin intensificarea schimburilor de informaţii și experiență în materie de reglementare a comunicaţiilor electronice. Anunțul a fost făcut de directorul ANRCETI, Grigore Varanița, în cadrul unei întrevederi avute vineri, 6 noiembrie, cu delegația AEC în frunte cu directorul acesteia, Robert Ordanoski. Delegația AEC s-a aflat într-o vizită de lucru la Chișinău, unde a participat la ședința plenară a Grupului reglementatorilor în domeniul comunicaţiilor electronice din ţările Parteneriatului Estic (EaPeReg).

Aceasta a fost prima întrevedere în format extins a reprezentanților ANRCETI și AEC după încheierea în luna mai curent a Memorandumului de înţelegere privind facilitarea cooperării şi a schimbului de informaţii în domeniul reglementării comunicaţiilor electronice între cele două autorități de reglementare. În cadrul întrevederii, părțile au făcut un schimb de opinii pe marginea cadrului de reglementare a comunicaţiilor electronice din cele două țări, în particular a comunicaților în bandă largă, și, totodată, s-au expus asupra căilor de intensificare a relațiilor bilaterale.

După prezentarea de către oaspeți a principalelor activități ale AEC, inclusiv a strategiei de reglementare a comunicațiilor electronice pe termen lung, reprezentanții ANRCETI s-au arătat interesați de experiența colegilor din Macedonia în ceea ce privește elaborarea și implementarea Strategiei de dezvoltare a comunicațiilor în bandă largă până în anul 2020, întocmirea hărții infrastructurii naționale a telecomunicațiilor, aplicarea comparatorului de oferte a serviciilor, etc. Răspunzând la întrebări, directorul AEC, Robert Ordanoski, a subliniat că autoritatea pe care o reprezintă este gata să împărtășească experiența acumulată colegilor moldoveni, în particular în cadrul unei vizite de lucru la Scopie a responsabililor din cadrul ANRCETI.

Directorul ANRCETI, Grigore Varanița, a mulțumit pentru invitație, accentuând că experiența și practicile pe care le aplică colegii din Macedonia vor fi de un real folos specialiștilor de la ANRCETI.

AEC este a cincea autoritate de reglementare cu care ANRCETI a încheiat un acord de cooperare. Ea a fost constituită anul 2005, este membru al Grupului Reglementatorilor Independenţi (IRG) și a Organizației Reglementatorilor Europeni pentru Comunicații Electronice (BEREC). La 5 noiembrie curent, AEC a aderat și la Grupului reglementatorilor în domeniul comunicaţiilor electronice din ţările Parteneriatului Estic (EaPeReg).

Album Foto

9 noiembrie 2015

Ultima actualizare: 9/11/2015