Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

24 Aprilie, 2024

Site-ul ANRCETI a câştigat o diplomă de merit la un concurs naţional

Pagina web oficială a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI - www.anrceti.md) a câştigat diploma de merit „Pentru cel mai bun site al unei Autorităţi a Administraţiei Publice Centrale” în cadrul concursului naţional de site-uri WebTop, ediţia VIII. Învingătorii concursului au fost desemnaţi săptămâna trecută. ANRCETI a participat pentru prima dată la acest concurs la categoria Autorităţi publice, categorie care a întrunit 25 de pretendenţi.

Site-urile admise la această categorie a concursului au fost evaluate conform criteriilor de corespundere cerinţelor prevăzute de hotărârea Guvernului nr.668 din 19.06.2006 privind paginile oficiale ale autorităţilor administraţiei publice în reţeaua Internet, de conţinut (prezentarea informaţiei, stilistica şi calitatea gramaticală a acesteia, veridicitatea şi actualitatea conţinutului, versiunile lingvistice), de stil şi design, precum şi criteriului de funcţionalitate. La categoria dată cu o diplomă similară celei înmânate ANRCETI au fost menţionate site-urile Ministerului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor www.mtic.gov.md şi Unităţii teritoriale autonome Găgăuzia www.gagauzia.md. Pagina oficială a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene www.mfa.gov.md şi cea a Biroului Naţional de Statistică www.statistica.md au câştigat câte un premiu de gradul II.

Ediţia a VIII-a a concursului naţional de site-uri WebTop (www.webtop.md) s-a desfăşurat în perioada 27 ianuarie – 30 martie 2010. Acesta a cuprins 11 categorii, printre care Autorităţi publice, Business, Divertisment/Comunităţi Virtuale, Educaţie şi Ştiinţă, Artă şi Cultură, Mass-Media, Sănătate şi Sport, Site-uri Personale/Bloguri, Societate Civilă, Web Design şi Promote Moldova. La concurs au participat 222 de pretendenţi. Concursul a fost organizat de Asociaţia Naţională a Companiilor Private în domeniul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor cu sprijinul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi Fundaţia Soros-Moldova.

Noua versiune a paginii web oficiale a ANRCETI a fost lansată în decembrie 2008. Ea reprezintă un sistem informatic complex ce asigură accesul la multiple servicii, baze de date şi alte surse informaţionale utile. Site-ul este structurat în 12 secţiuni, fiecare dintre ele cuprinzând multiple sub-secţiuni ce reflectă toate aspectele legate de activitatea Agenţiei şi evoluţia pieţelor de comunicaţii electronice.

Statistica accesării site-ului Agenţiei în anul 2009 arată o creştere de 38,2% a numărului de vizitatori noi ai acestuia. Lunar pagina electronică este accesată în mediu de 7,5 mii de vizitatori, dintre care 3,4 mii sunt vizitatori noi. În fiecare lună sunt înregistrate în mediu 22 mii de vizualizări ale paginilor site-ului www.anrceti.md.

7 aprilie 2010

Ultima actualizare: 7/04/2010