Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

25 Februarie, 2024

ANRCETI participă la o reuniune a Comunităţii Regionale în domeniul Comunicaţiilor

Directorul adjunct al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), Iurie Ursu, participă, în perioada 5 – 6 noiembrie, la şedinţa comună a Consiliului conducătorilor administraţiilor din cadrul Comunităţii Regionale în domeniul Comunicaţiilor (CRC) şi Consiliului coordonator al ţărilor membre ale CSI pentru informatizare de pe lângă CRC, care se desfăşoară la Baku, Republica Azerbaidjan.

La reuniune şi-au anunţat participarea delegaţii din statele-membre ale CSI, ţări din Europa de Est, reprezentanţi ai instituţiilor internaţionale de profil. Agenda şedinţei CRC cuprinde un set de probleme legate de dezvoltarea telecomunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, printre care asigurarea securităţii informaţiei furnizate prin intermediul serviciilor electronice, crearea în reţeaua Internet a unui spaţiu transfrontalier de încredere între ţările membre ale CSI, rezultatele monitorizării dezvoltării TIC în aceste ţări etc.

După reuniunea din cadrul CRC, participanţii la ea vor lua parte la expoziţia internaţională „BakuTel” şi Forumul pentru guvernarea Internet-ului (Internet Governance Forum - IGF). Potrivit organizatorilor, aceste evenimente au scopul de a contribui la consolidarea relaţiilor de cooperare regională în domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei.

CRC a fost creată la 17 decembrie 1991 de către administraţiile naţionale de telecomunicaţii din ţările CSI în scopul coordonării interstatale a activităţilor în domeniul comunicaţiilor şi poştei. CRC întruneşte 12 membri cu drepturi depline şi 7 – cu statut de observatori. Ministerul de ramură al R. Moldova a devenit membru cu drepturi depline al CRC în decembrie 1991.

5 noiembrie 2012

Ultima actualizare: 2/11/2012