Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  +373 22 25 13 17
fax: +373 22 22 28 85
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: +373 22 251-364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

07 Decembrie, 2022

ANRCETI participă la Forumul Regional de Dezvoltare pentru Europa şi CSI

O echipă de specialişti ai Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI – www.anrceti.md) în frunte cu directorul acesteia, Sergiu Sîtnic, participă la Forumul Regional de Dezvoltare pentru Europa şi CSI „Reţele de generaţia următoare (NGN) şi comunicaţii în bandă largă (Broadband)”, care şi-a început lucrările astăzi, 4 mai, la Chişinău şi se va încheia joi, 6 mai. Forumul este organizat de Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor (UIT) şi Ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor (MTIC).

O alocuţiune de salut, la deschiderea forumului, a fost prezentată de primul ministru Vlad Filat. La deschidere au mai luat cuvântul ministrul TIC Alexandru Oleinic, directorul ANRCETI, Sergiu Sîtnic, reprezentanţi ai UIT, alte persoane oficiale.

Astăzi, participanţii la reuniune discută probleme actuale legate de implementarea reţelelor NGN şi comunicaţiilor în bandă largă, standardizarea acestora, depăşirea decalajului digital existent în unele ţări din regiune, oportunităţile de dezvoltare a noilor tehnologii de telecomunicaţii.

Miercuri, în cadrul unei sesiuni speciale, vor fi discutate aspecte privind reglementarea comunicaţiilor în bandă largă fără fir, promovarea concurenţei şi încurajarea investiţiilor în dezvoltarea acestui segment de piaţă. Reprezentaţii ANRCETI vor participa la dezbaterile desfăşurate pe marginea acestor probleme.

În urma forumului de la Chişinău, organizatorii acestuia vor elabora recomandări practice privind implementarea reţelelor NGN şi comunicaţiilor în bandă largă. Toate documentele forumului vor fi plasate pe pagina de Internet a UIT: http://www.itu.int.

Republica Moldova este membru cu drepturi depline al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor din octombrie 1992. UIT este una din cele mai vechi instituţii specializate ale Organizaţiei Naţiunilor Unite – ea a fost creată la 17 mai 1865 şi împlineşte în 2010 135 de ani de la fondare. Obiectivul principal al UIT este promovarea politicilor de dezvoltare şi de standardizare a comunicaţiilor.

Album Foto

4 mai 2010

Ultima actualizare: 4/05/2010