Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

22 Iunie, 2024

ANRCETI desfăşoară un sondaj de opinie privind calitatea serviciilor de telefonie mobilă

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) a lansat astăzi un sondaj de opinie în care solicita părerea utilizatorilor faţă de calitatea serviciilor de telefonie mobilă prestate de operatorii de pe această piaţă. El este plasat pe pagina de Internet a Agenţiei – www.anrceti.md în secţiunea „Sondaj de opinie”. Vizitatorii paginii pot răspunde la întrebarea sondajului în regim on-line.

Sondajul este lansat în perioada în care Agenţia a purces la analiza situaţiei actuale privind calitatea serviciilor de telefonie mobilă având drept obiectiv elaborarea unui plan de acţiuni pentru îmbunătăţirea acesteia. În acest scop Agenţia a instituit, în iulie curent, un grup de lucru care întruneşte reprezentanţi ai săi, ai Ministerului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, Centrului Naţional pentru Frecvenţe Radio, ai companiilor de telefonie mobilă „Orange Moldova”, „Moldcell” şi „Moldtelecom”. Grupul de lucru urmează să propună măsuri pentru asigurarea acoperirii cu semnal radio, provenit din reţelele de telefonie mobilă, a întreg teritoriului republicii, a continuităţii şi fiabilităţii serviciilor de telefonie mobilă.

În contextul activităţilor menţionate, Agenţia îndeamnă utilizatorii serviciilor de telefonie mobilă să participe la sondajul de opinie, lansat astăzi, iar în cazul în care doresc să se pronunţe asupra problemei calităţii serviciilor – să expedieze comentariile şi propunerile sale la adresa poştală a ANRCETI (Chişinău, bd. Ştefan cel Mare, 134), la adresa electronică office@anrceti.md sau să le comunice la linia telefonică verde 080080080. Apelurile la acest număr sunt gratuite şi pot fi efectuate din orişicare localitate a republicii.

La ultimul sondaj de opinie desfăşurat on–line de către Agenţie în perioada februarie – iulie 2010 – despre oportunitatea implementării portabilităţii numerelor telefonice – au participat 637 de vizitatori ai paginii de Internet a ANRCETI. Majoritatea absolută dintre respondenţi – 567 (89%) – s-au pronunţat pentru demararea lucrărilor de implementare a portabilităţii numerelor de telefonie mobilă , iar 29 (5%) – pentru portabilitatea numerelor de telefonie fixă. 19 (3%) respondenţi au calificat aceste lucrări drept premature şi au propus o perioadă de aşteptare de unul–doi ani.

În prezent, Agenţia elaborează programul de implementare a portabilităţii numerelor telefonice, serviciu care va permite utilizatorului să-şi păstreze numărul său de telefon, în cazul în care îşi va schimba operatorul de telefonie. Programul dat va demara după aprobarea acestuia de către Ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor.

3 august 2010

Ultima actualizare: 3/08/2010