Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
bir 503
tel.:  +373 22 25 13 17
fax: +373 22 22 28 85
e-mail: office@anrceti.md

Telefon pentru informare: 080080080

 

Particpant la concursul WebTop

03 Septembrie, 2015

Abonare la RSS

Noutăţi

02.09.2015

Tot mai mulți utilizatori dau preferință Internetului mobil de mare viteză

_mobile_internet.jpg

În prima jumătate a anului 2015, numărul utilizatorilor de Internet în bandă largă la puncte mobile (prin rețelele 3G, 4G și prin modemuri/carduri/USB - acces dedicat) a crescut, față de finalul anului 2014, cu mai bine de 51,2 mii (+4,3%) și a totalizat peste 1,2 mil., majoritatea dintre aceștia fiind utilizatori ai serviciilor 3G, arată datele statistice despre evoluția trimestrială a serviciilor de acces la Internet la puncte mobile, publicate astăzi pe pagina web oficială a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Detalii
01.09.2015

Volumul traficului de voce în reţelele de telefonie mobilă a depăşit cifra de 3,1 miliarde de minute, în prima jumătate a anului

mobile_.jpg

Datele statistice despre evoluţia pieţei serviciilor de telefonie mobilă, publicate astăzi pe pagina web oficială a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), arată că în prima jumătate a anului curent piaţa respectivă a continuat să fie marcată de creşterea ascendentă a traficului de voce pe fundalul unei creşteri uşoare a veniturilor din vânzarea acestor servicii. Volumul total al traficului în reţelele mobile a sporit, faţă de perioada respectivă a anului 2014, cu circa 5% şi a depăşit cifra de 3,1 mld. minute, iar vânzările serviciilor de telefonie mobilă au crescut cu 2,2% şi au însumat circa 1 mld. 731 mil. lei.

Detalii
25.08.2015

ANRCETI a menţinut, cu unele modificări şi completări, obligaţiile speciale preventive impuse anterior furnizorilor cu putere semnificativă pe două pieţe relevante

mo.jpg

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) a decis să menţină, cu unele modificări şi completări, obligaţiile speciale preventive impuse în anii 2010 şi 2013 pentru 19 furnizori cu putere semnificativă pe piaţa de terminare a apelurilor voce în reţelele individuale de telefonie fixă (piaţa 3) şi obligaţiile stabilite în anul 2010 pentru trei furnizori cu putere semnificativă pe piaţa de terminare a apelurilor voce în reţelele individuale de telefonie mobilă (piaţa 7). Totodată, ANRCETI a stabilit obligaţii speciale preventive pentru patru furnizori noi intraţi pe piaţa de telefonie fixă în legătură cu puterea lor semnificativă pe piaţa de terminare a apelurilor în reţelele lor individuale.

Detalii
21.08.2015

Numărul furnizorilor care măsoară și raportează ANRCETI parametrii de calitate a serviciilor de comunicaţii electronice este în creştere

quality250.jpg

Numărul furnizorilor care au măsurat și au raportat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) parametrii de calitate a serviciilor de comunicaţii electronice în trimestrul II al anului 2015 a crescut până la 140 de furnizori. Aceste date se conţin în Raportul cu privire la rezultatele monitorizării parametrilor de calitate pentru trimestrul II al anului 2015, document publicat astăzi pe pagina web oficială a ANRCETI. Tot azi pe pagină au fost publicate şi informațiile privind asigurarea parametrilor respectivi prezentate de către cei 140 de furnizori.

Detalii
17.08.2015

În 15 ani de activitate ANRCETI s-a afirmat ca un reglementator matur al pieţei de comunicaţii electronice

Site 15 ani ANRCETI m.png

Astăzi, 17 august, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) aniversează împlinirea a 15 ani de activitate în domeniul reglementării sectorului de comunicații electronice și IT, unul din cele mai dinamice sectoare ale economiei naționale. Directorul ANRCETI, Grigore Varaniţa, a menţionat, într-un interviu acordat săptămânalului „Capital Market” cu prilejul împlinirii a 15 ani de la înfiinţarea ANRCETI, că echipa Agenţiei, pornind în anul 2000 pe un teren încă necunoscut pentru mulți, a traversat în anii ce s-au scurs perioade marcate de multiple provocări ca să ajungă în prezent un reglementator matur al unei piețe specifice.

Detalii

 
 
 

Calendar

 
 
 
 
 

Instituţii de stat ale R. Moldova