Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
bir 503
tel.:  +373 22 25 13 17
fax: +373 22 22 28 85
e-mail: office@anrceti.md

Telefon pentru informare: 080080080

 

Particpant la concursul WebTop

30 Iulie, 2015

Abonare la RSS

Noutăţi

28.07.2015

Numărul licenţelor de utilizare a resurselor limitate, eliberate de ANRCETI în primul semestru al anului, a crescut cu 44 la sută

Licentam1.jpg

În prima jumătate a anului curent, numărul licenţelor de utilizare a canalelor/frecvenţelor radio şi a resurselor de numerotare (resurse limitate ale statului) eliberate furnizorilor de reţele şi servicii publice de comunicaţii electronice de către Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) a crescut, faţă de primul semestru al anului trecut, cu mai bine de 44 la sută şi a însumat 42 de licenţe. Această creştere a fost determinată exclusiv de sporirea numărului de licenţe acordate de ANRCETI pentru dreptul de utilizare a canalelor/frecvenţelor radio în scopul furnizării reţelelor şi serviciilor publice de comunicaţii electronice, arată un raport al ANRCETI.

Detalii
24.07.2015

ANRCETI propune modificarea și completarea Procedurii de cesionare a licențelor de utilizare a resurselor limitate în scopul furnizării rețelelor și serviciilor publice de comunicații electronice

surveym.jpg

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) expune pe pagina sa de Internet spre consultare publică proiectul de modificare și completare a Hotărârii Consiliului de Administraţie al ANRCETI nr. 08 din 25.02.2010 privind aprobarea Procedurii de cesionare a licenţelor de utilizare a resurselor limitate în scopul furnizării reţelelor şi serviciilor publice de comunicaţii electronice. Consultarea se va desfăşura până la 7 august 2015, aceasta fiind data limită de prezentare a recomandărilor pe marginea documentului respectiv.

Detalii
23.07.2015

ANRCETI recomandă utilizatorilor de servicii de comunicații electronice să fie prudenți și să nu răspundă la apelurile sau SMS-urile expediate de la numere necunoscute

vbrescroc.png

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) recomandă utilizatorilor de servicii de comunicații electronice să fie prudenți în cazul în care recepționează apeluri sau mesaje SMS de la numere necunoscute, care conțin solicitări de a suna la numerele respective (spre exemplu “Dacă poţi, sună-mă, am ceva important să-ţi spun”, “Salut, sună-mă urgent”, etc.). Aceste apeluri sau mesaje ar putea fi o tentativă de înşelare a utilizatorilor de către unii escroci, or, o eventuală apelare a numerelor în cauză ar putea fi taxată cu tarife speciale (spre exemplu, cu tarife pentru convorbiri internaționale, servicii cu valoare adăugată Premium Rate ș.a.).

Detalii
17.07.2015

În primul semestru, încă 23 de doritori au obţinut dreptul de a activa pe piaţa comunicaţiilor electronice

rf.jpg

În prima jumătate a anului curent, încă 23 de furnizori au fost înscrişi de către Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) în Registrul public al furnizorilor de reţele şi servicii de comunicaţii electronice, fapt ce confirmă că aceştia au obţinut, în baza regimului de autorizare generală, dreptul de a furniza reţele şi/sau servicii publice de comunicaţii electronice. La 30 iunie 2015, numărul total de persoane care deţin dreptul de a activa pe piaţa de comunicaţii electronice s-a ridicat la 543.

Detalii
15.07.2015

Trei furnizori au fost lipsiţi de dreptul de a furniza reţele şi servicii publice de comunicaţii electronice

decizjud.jpg

Pentru neînlăturarea circumstanţelor ce au dus la suspendarea dreptului de furnizare a reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) a revocat, prin deciziile sale, dreptul de furnizare a reţelelor şi serviciilor respective acordat anterior companiilor ALIT, MBI-COMREŢ şi NECCOM GRUP prin autorizarea generală. În baza unei decizii a ANRCETI, instanţa de judecată a emis o hotărâre prin care a revocat dreptul companiei ALIT de a furniza reţele şi servicii de comunicaţii electronice, celelalte două decizii se află la etapa de examinare în instanţele de judecată.

Detalii

 
 
 

Calendar

 
 
 
 
 

Instituţii de stat ale R. Moldova