Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

07 Februarie, 2023

ANRCETI a actualizat Harta de acoperire cu servicii mobile și parametri de calitate

Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) a actualizat aplicația cartografică web Harta de acoperire cu servicii mobile_parametri de calitate, în baza măsurătorilor efectuate pe 34 de drumuri naționale și 45 de localități urbane, realizate în perioada iulie, septembrie – octombrie 2020, de către I.P.”Serviciul Național de Management al Frecvențelor Radio” (SNMFR). Versiunea actualizată a hărții poate fi accesată aici.

Harta este o platformă dezvoltată exclusiv de către ANRCETI, care pune la dispoziția utilizatorilor informații reale despre acoperirea și calitatea serviciilor mobile, oferite de furnizorii de comunicații mobile Î.M.”Orange Moldova”S.A., Î.M.”Moldcell”S.A. și S.A.”Moldtelecom-Unite, în baza datelor obținute urmare a măsurătorilor efectuate de SNMFR.

Pentru a vedea acoperirea cu semnal la nivel de drum național sau localitate, utilizatorii platformei urmează să aleagă un singur furnizor și să selecteze una sau mai multe tehnologii (2G, 3G sau 4G). Persoanele interesate de nivelul de semnal într-o anumită localitate, trebuie să selecteze localitatea de interes în tab-ul respectiv din bara de titlu. Astfel, în baza informațiilor cuprinse la secțiunea ”Acoperire” utilizatorii pot să vizualizeze aprecierea nivelului mediu al semnalul mobil, măsurat per drum sau localitate selectată, cu afișarea fiecărui punct măsurat, drumurile naționale cu lungimea totală și hotarul localităților, rata de acoperire (%) per drum și localitate, cantitatea totală de puncte măsurate per drumul și localitatea selectată, și perioada campaniilor de măsurători - 2020 sau 2019.

De asemenea, în secțiunea ”Parametrii de calitate” pot fi vizualizați indicatorii de calitate separat pe drumuri și localități, cu opțiunea de localizare pe hartă, conform măsurătorilor desfășurate în 2019 și 2020.

Prin intermediul hărții toți cei interesați pot afla care sunt zonele cu semnal foarte bun, slab sau chiar zonele neacoperite cu semnal. Astfel, utilizatorii pot obține o imagine completă și corectă despre nivelul de acoperire cu semnal mobil a teritoriului țării.

12 martie 2021

Ultima actualizare: 12/03/2021