Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  +373 22 25 13 17
fax: +373 22 22 28 85
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: +373 22 251-364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

29 Septembrie, 2022

ANRCETI a stabilit parteneriat de colaborare cu Uniunea Intenațională a Telecomunicațiilor

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) a semnat o Scrisoare de angajament cu Biroul de Dezvoltare a Telecomunicațiilor (BDT) din cadrul Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT). Documentul a fost semnat distant, de către directorul ANRCETI, Octavian Rău și directorul BDT, Doreen Bogdan-Martin.

Părțile își propun să coopereze în vederea elaborării, de către UIT, a Hărții interactive de transmisie terestră (Fibră optică și Radioreleu). Harta respectivă este o platformă interactivă de cartografiere a rețelelor de transmisie prin fibră optică și prin radioreleu din întreaga lume, care va servi un instrument important pentru toți cei interesați în dezvoltarea infrastructurii rețelelor în bandă largă.

Angajamentul consemnat în documentul respectiv presupune prezentarea periodică, de către ANRCETI, a unui set de indicatori solicitați de UIT. ANRCETI va colecta indicatorii respectivi de la furnizorii de comunicații electronice care activează pe piață, respectând clauzele de confidențialitate.

Harta interactivă de transmisie terestră este un proiect al ITU și are drept scop cercetarea, prelucrarea și crearea hărților de bază privind rețele de transmisie terestră pentru următoarele regiuni UIT: regiunea Arabă, regiunea CSI, regiunea Asia Pacific, regiunea Americii de Nord, regiunea America Latină și Caraibe și regiunea Africii.

11 decembrie 2020

Ultima actualizare: 11/12/2020