Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

02 Aprilie, 2023

Program de instruire desfăşurat de experţi internaţionali la ANRCETI

În perioada 22 - 26 noiembrie, la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI – www.anrceti.md) se va desfăşura, în premieră, un curs de instruire pentru specialiştii ANRCETI şi operatorii de comunicaţii electronice cu tema: ”Managementul spectrului de frecvenţe radio”. Cursul va fi susţinut de experţi internaţionali, consultanţi ai proiectului de asistenţă tehnică „Dezvoltarea reglementării comunicaţiilor” de care beneficiază ANRCETI.

Scopul principal al acestui program de instruire este fortificarea capacităţilor autorităţii de reglementare în ceea ce priveşte planificarea şi asignarea frecvenţelor, gestionarea şi monitorizarea spectrului de frecvenţe, oferirea unor instrumente de eficientizare a gestionării spectrului de frecvenţe. În majoritatea ţărilor europene, managementul, reglementarea şi gestionarea spectrului de frecvenţe sunt exercitate de autorităţile naţionale de reglementare a comunicaţiilor electronice.

În cadrul programului vor avea loc cinci ateliere de lucru cu teme separate ce vizează managementul spectrului de frecvenţe. La atelierele de lucru vor fi discutate probleme legate de planificarea spectrului de frecvenţe, stabilirea preţurilor, organizarea licitaţiilor pentru alocarea frecvenţelor, reglementarea dividendului digital şi a serviciilor în bandă largă. În cadrul fiecărui atelier de lucru vor fi explicate metodologiile şi abordările problemelor privind spectrul de frecvenţe radio, prezentate cele mai bune practici şi exemple în acest domeniu din ţările europene.

Proiectul „Dezvoltarea reglementării comunicaţiilor” este finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi implementat de compania de consultanţă Great Village International Consultants (GVIC) din Canada. Proiectul a fost lansat în octombrie 2009 şi are scopul de a oferi ANRCETI asistenţă în procesul de implementare a Legii comunicaţiilor electronice şi armonizare a practicilor naţionale de reglementare cu normele şi standardele Uniunii Europene. Valoarea proiectului este de 898,3 mii euro, iar durata lui – de doi ani.

Doritorii de a participa la programul de instruire sunt rugaţi să-şi anunţe participarea la tel. 251-316 (dna Mariana Braescu).

22 noiembrie 2010

Ultima actualizare: 22/11/2010