Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

07 Februarie, 2023

ANRCETI organizează la Bălţi un seminar pentru furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice din zona de nord a ţării

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) invită furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice din zona de nord a R. Moldova la un seminar care se va desfăşura la 1 noiembrie la Bălţi (str. Decebal, 139, hotelul „LIDO”, sala de conferinţe), cu începere de la ora 10.30. Acesta este al doilea seminar organizat anul curent de ANRCETI în scopul eficientizării dialogului său cu furnizorii care activează în sectorul comunicaţiilor electronice.

Directorul adjunct al ANRCETI, Ion Pochin, a relatat că la primul seminar, desfăşurat în aprilie curent la Chişinău, participanţii la el s-au arătat satisfăcuţi de rezultatele acestuia şi au solicitat autorităţii de reglementare să organizeze asemenea întâlniri şi în teritoriu. „Am decis să organizăm acum un seminar pentru operatorii din nordul republicii, iar mai târziu încă unul – pentru cei din sudul ţării”. Dorim să transformăm aceste seminare într-o platformă deschisă de dialog şi discuţii despre situaţia actuală din sector şi impactul reglementărilor emise de ANRCETI asupra evoluţiei comunicaţiilor electronice din raioanele republicii, despre problemele cu care se confruntă furnizorii din localităţile date şi căile de soluţionare a acestor probleme, a menţionat Pochin.

Agenda seminarului de la Bălţi cu tema: „Implementarea conformă a actelor de reglementare – premisă a succesului în iniţierea şi dezvoltarea afacerilor în domeniul comunicaţiilor electronice” cuprinde câteva subiecte actuale, principalul dintre care este discutarea proiectului de Regulament privind furnizarea serviciilor publice de comunicaţii electronice utilizatorilor finali. Acest document are scopul de a asigura protecţia drepturilor utilizatorilor finali de pe toate cele patru pieţe monitorizate de ANRCETI (serviciile de telefonie fixă, mobilă, de acces la Internet şi de retransmisie a programelor audiovizuale).

Documentul este expus spre consultare publică pe pagina de Internet a ANRCETI şi poate fi consultat de orişicare doritor. El prevede, în premieră, obligaţii pentru furnizorii serviciilor de acces la Internet şi de retransmisie a programelor audiovizuale privind respectarea drepturilor utilizatorilor finali şi concretizează obligaţiile furnizorilor ce activează pe piaţa serviciilor de telefonie fixă şi mobilă. Proiectul cuprinde, de asemenea, cerinţe faţă de contractarea serviciilor menţionate, faţă de factura detaliată şi setul minim de informaţii privind serviciile oferite, faţă de furnizarea serviciilor de conectare la reţelele publice de comunicaţii electronice, precum şi modul de soluţionare a reclamaţiilor parvenite de la utilizatorii finali de servicii.

ANRCETI a remis invitaţii de participare la seminar la mai bine de o sută de furnizori de reţele şi servicii de comunicaţii electronice din raioanele de nord ale republicii. Aceştia, precum şi alţi doritori de a participa la seminar sunt rugaţi să confirme, până la 25 octombrie 2012, participarea sa la eveniment la următoarele telefoane: 022-251-322, 022-251-325.

22 octombrie 2012

Ultima actualizare: 22/10/2012