Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

28 Ianuarie, 2023

ANRCETI anunță ședința publică privind examinarea și aprobarea proiectelor de hotărâri ale Consiliului de Administrație privind măsurile de reglementare preventivă a pieţelor de terminare a apelurilor voce în reţelele proprii de telefonie fixă şi mobilă

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) anunță pentru vineri, 17 iulie 2020, ora 14.00, şedinţa publică la care vor fi examinate şi supuse aprobării proiecte de hotărâri ale Consiliului de Administraţie privind măsurile de reglementare preventivă a pieţelor de terminare a apelurilor voce în reţelele proprii de telefonie fixă (Piața 3) și telefonie mobilă (Piața 7). Şedinţa publică se va desfășura în regim online, prin intermediul aplicației Zoom.

Proiectele analizelor Pieței 3 și Pieței 7 şi proiectele de hotărâri ale Consiliului de Administraţie privind măsurile de reglementare preventivă a acestor pieţe au fost consultate public pe pagina web oficială ANRCETI, în perioada 3 iunie – 21 iunie 2019, cu ulterioara desfășurare a ședințelor suplimentare pentru clarificarea pozițiilor părților interesate, iar comentariile parvenite la ANRCETI se regăsesc în sinteza recomandărilor.

Potrivit notei informative nr. 1, în urma analizei efectuate, ANRCETI a ajuns la concluzia că Piaţa 3 rămâne a fi susceptibilă reglementării preventive și toţi furnizorii de rețele de telefonie fixă existenți la moment deţin putere semnificativă pe piaţa de terminare a apelurilor voce în reţelele proprii de telefonie fixă şi urmează a fi desemnaţi de către Consiliul de Administraţie al ANRCETI drept furnizori cu putere semnificativă pe piaţa respectivă. Drept urmare, ANRCETI consideră necesar de a menține obligațiile speciale preventive impuse anterior furnizorilor cu putere semnificativă pe Piața 3, iar asupra furnizorilor alternativi noi intraţi pe piaţă să impună obligaţii speciale preventive.

Potrivit notei informative nr. 2, Piaţa 7 rămâne a fi susceptibilă reglementării preventive și toţi furnizorii de rețele de telefonie mobilă existenți la moment deţin putere semnificativă pe piaţa de terminare a apelurilor voce în reţelele proprii de telefonie mobilă şi urmează a fi desemnaţi de către Consiliul de Administraţie al ANRCETI drept furnizori cu putere semnificativă pe piaţa respectivă. Totodată, ANRCETI consideră necesar de a menține obligațiile speciale preventive impuse anterior furnizorilor cu putere semnificativă pe Piața 7, cu modificări aduse prețului maximal pentru serviciul de terminare a apelurilor în rețele mobile, expuse în anexele la proiectele de hotărâri.

Persoanele interesate vor putea obține detalii despre accesul la ședința publică, în intervalul orelor 13.00-13.55 la adresa de e-mail: igor.mereuta@anrceti.md sau la tel.: 022-251-355

13 iulie 2020

Ultima actualizare: 28/01/2021