Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

24 Aprilie, 2024

Reprezentanţi ai ANRCETI participă la un forum regional organizat de Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor

O delegaţie a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) participă, în perioada 11 - 13 septembrie, la forumul regional al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT) pentru ţările CSI şi din Europa cu tema „Probleme actuale de reglementare a telecomunicaţiilor şi de utilizare a spectrului de frecvenţe”. Forumul se desfăşoară la Kiev şi este organizat de UIT în comun cu Comisia Naţională de Reglementare în domeniul Telecomunicaţiilor şi Informatizării (NCRCI) din Ukraina.

Agenda forumului cuprinde un spectru larg de probleme importante cu privire la reglementarea sectorului de telecomunicaţii. Printre acestea - accesul la pieţele serviciilor de comunicaţii electronice, căile de depăşire a „decalajului digital”, metodele de analiză a pieţelor de telecomunicaţii, examinarea abordării aspectelor privind reglementarea spectrului de frecvenţe la nivel naţional şi internaţional, a problemelor legate de îmbunătăţirea legislaţiei în domeniul gestionării şi supravegherii de stat a frecvenţelor radio, de utilizare a tehnologiilor informaţionale şi de comunicaţii în procesul de reformare a economiei şi societăţii.

După încheierea forumului, la 14 septembrie, directorul ANRCETI, Sergiu Sîtnic, va prezida şedinţa ordinară a Comisiei pentru coordonarea activităţii autorităţilor de reglementare a telecomunicaţiilor din cadrul Comunităţii Regionale în domeniul Comunicaţiilor (CRC), şedinţă care se va desfăşura tot la Kiev. Sergiu Sîtnic a fost ales în funcţia de preşedinte al acestei comisii în octombrie 2011. 

UIT este o instituţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite care promovează politicile de dezvoltare şi de standardizare a telecomunicaţiilor. R. Moldova a devenit membru cu drepturi depline al UIT în octombrie 1992. CRC a fost creată în decembrie 1991 de administraţiile naţionale de telecomunicaţii din ţările CSI, inclusiv R. Moldova, în scopul coordonării interstatale a activităţilor în domeniul comunicaţiilor şi poştei. Comisia pentru coordonarea activităţii autorităţilor de reglementare a telecomunicaţiilor activează în cadrul CRC din decembrie 2006.

11 septembrie 2012

Ultima actualizare: 10/09/2012