Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
bir 503
tel.:  +373 22 25 13 17
fax: +373 22 22 28 85
e-mail: office@anrceti.md

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

21 Martie, 2019

Directorul ANRCETI, Octavian RĂU participă la Conferința Plenipotențiară a UIT

Versiune pentru tiparVersiune pentru tipar

Săptămâna curentă, directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), Octavian Rău, participă în cadrul Delegației Republicii Moldova (RM) la Conferința Plenipotențiară a Uniunii Internaționale de Telecomunicații (UIT), care se desfășoară la Dubai în perioada 29.10.18 – 16.11.2018. Delegația RM este condusă de Vitalie Tarlev, Secretar de Stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii.

În cadrul evenimentului, șeful Delegației RM Vitalie Tarlev a avut un discurs în Plenul Conferinței Plenipotențiare, în care au fost trecute în revistă principalele obiective realizate de Guvernul Republicii Moldova în domeniul dezvoltării societății informaționale și economiei digitale, prin prisma obiectivelor UIT la nivel global.

Delegația a avut întrevederi consacrate cu Houlin Zhao, Secretarul General al UIT și cu Brahima Sanou, Directorul Biroului Dezvoltare al UIT. De asemenea, au avut loc o serie de consultări cu directorii oficiilor zonale UIT pentru Europa și pentru CSI, cu delegații ale statelor membre CEPT, precum și alți parteneri.

În cadrul aceluiași eveniment, au avut loc și alegerile pentru pozițiile cheie în UIT, în urma cărora, în funcția de Secretar General UIT a fost re-ales, pentru al doilea mandat consecutiv - Houlin Zhao, Republica Populară Chineză.

Conferința Plenipotențiară a UIT se desfășoară o dată la patru ani – eveniment, în care, reprezentanții cu drept de vot ai Statelor membre ale UIT decid asupra rolului viitor al UIT și stabilesc politicile generale, adoptă planurile strategice și financiare ale Uniunii, aleg membrii echipei de conducere ai UIT, ai Consiliului UIT și ai Comitetului pentru Reglementările Radio.

Republica Moldova este membru cu drepturi depline al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor din octombrie 1992. UIT este o instituţie specializată a ONU care promovează politicile de dezvoltare şi de standardizare a comunicaţiilor.
 

Foto

 
 

2 noiembrie 2018

Ultima actualizare: 2/11/2018