Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

10 Decembrie, 2023

ANRCETI consolidează relaţiile sale cu furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice din teritoriu

Peste 60 de reprezentanţi ai 55 de furnizori de reţele TV prin cablu, de servicii transmisiuni de date şi acces la Internet din Bălţi şi raioanele de nord ale republicii au participat ieri, 1 noiembrie, la un seminar organizat la Bălţi de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI). Acesta este al doilea seminar desfăşurat anul curent de ANRCETI în scopul eficientizării dialogului său cu furnizorii care activează în sectorul comunicaţiilor electronice.

După primul seminar, desfăşurat în aprilie curent la Chişinău, ANRCETI a decis, la solicitarea furnizorilor de pe această piaţă, să organizeze asemenea întâlniri în zona de nord şi cea de sud a republicii. Prin organizarea acestor seminare ANRCETI doreşte să intensifice, pe de o parte, activitatea sa de informare a furnizorilor despre noile acte de reglementare, iar, pe de altă parte, să cunoască realităţile existente pe piaţă şi problemele cu care se confruntă furnizorii din raioanele republicii.

În prima parte a seminarului de la Bălţi, Victor Muradu, şef direcţia Autorizare şi Control (DAC) al ANRCETI, în calitate de moderator al întrunirii, a prezentat o analiză generală a activităţilor desfăşurate în ultima perioadă de autoritatea de reglementare şi a informat auditoriul despre priorităţile acesteia. Ulterior, Roman Bahnaru, şef Direcţia Reglementare Economică şi Analiză, şi Sergiu Friptuleac, şef adjunct DAC, au prezentat noile cerinţe de raportare de către furnizori a datelor statistice şi, respectiv,  proiectul Regulamentului privind furnizarea serviciilor publice de comunicaţii electronice utilizatorilor finali. Responsabilii din cadrul ANRCETI au răspuns, de asemenea, la întrebările participanţilor la seminar. În luările lor de cuvânt, aceştia au menţionat că asemenea seminare sunt utile şi necesare pentru furnizorii din teritoriu.

În partea a doua a seminarului s-a discutat despre activităţile şi problemele cu care se confruntă furnizorii din zona de nord a republicii. Unii dintre ei au înaintat un şir de întrebări cu diferit caracter (economic, juridic, tehnologic etc.) şi au semnalat existenţa problemelor ce ţin de interconectarea cu reţelele furnizorilor cu putere semnificativă pe piaţă, utilizarea infrastructurii, aplicarea tarifelor,  furnizarea serviciilor IPTV. Vorbitorii au solicitat intervenţia ANRCETI în soluţionarea problemelor semnalate, subliniind că ei mizează mult pe ajutorul autorităţii de reglementare. 

La rândul său, directorul adjunct al ANRCETI, Ion Pochin, prezent la seminar, a solicitat autorilor sesizărilor să prezinte toate faptele care probează afirmaţiile expuse, dând, totodată, asigurări că Agenţia le va verifica şi în cazul în care acestea se vor adeveri, va lua, în limita competenţelor sale, măsurile cuvenite. Pochin a declarat că ANRCETI este deschisă pentru dialog şi colaborare cu toţi furnizorii de pe piaţă şi va interveni în toate cazurile când sunt încălcate normele legale. El a mai spus că ANRCETI va continua practica organizării seminarelor în teritoriu pentru a cunoaşte mai bine problemele cu care se confruntă operatorii de la faţa locului.

Album Foto

2 noiembrie 2012

Ultima actualizare: 2/11/2012