Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

16 Aprilie, 2024

Consultarea proiectului pentru stabilirea modalității de aplicare și formatului informațiilor privind reţelele publice de comunicaţii electronice şi infrastructura asociată acestora

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) a publicat astăzi pe pagina sa de Internet în vederea consultării publice proiectul (.pdf) hotărârii Consiliului de Administrație al ANRCETI pentru stabilirea modalității de aplicare și formatului informațiilor necesare pentru elaborarea inventarului detaliat al reţelelor publice de comunicaţii electronice şi al elementelor de infrastructură asociate acestora. Consultarea proiectului se va desfăşura până la 18 iulie 2016, aceasta fiind data limită de prezentare a recomandărilor pe marginea documentului.

Proiectul a fost elaborat în temeiul prevederilor Legii privind accesul pe proprietăți și utilizarea partajată a infrastructurii asociate reţelelor publice de comunicaţii electronice nr. 28 din 10.03.2016 (în continuare - Legea nr.28/2016), care stabilește că toți furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice au obligația de a transmite ANRCETI și de a actualiza anual, până la data de 1 iulie a fiecărui an, informații complete privind natura, disponibilitatea și localizarea geografică a rețelelor de comunicaţii electronice pe care le operează și a elementelor de infrastructură asociate acestora. În vederea asigurării aplicării dispozițiilor art. 21 - 23 din Legea nr.28/2016, ANRCETI are atribuția de realizare, în baza informațiilor nominalizate mai sus, a unui inventar digital detaliat al rețelelor publice de comunicaţii electronice și al elementelor de infrastructură asociate acestora.

Conform art. 24 (3) din Legea nr.28/2016, informațiile sus-menționate vor fi puse la dispoziția ANRCETI în termen de 12 luni de la data adoptării unei hotărâri a Consiliului de Administrație al ANRCETI prin care se stabilește modalitatea de aplicare și formatul informațiilor ce trebuie transmise autorității de reglementare de către furnizori.

Potrivit notei informative, la elaborarea proiectului, autorii acestuia s-au ghidat de experiența acumulată de autoritățile de reglementare din câteva țări membre ale Uniunii Europene (Germania, Portugalia, Lituania, România, etc.) care au implementat sau sunt în proces de implementare a inventarului digital al rețelelor publice de comunicaţii electronice și al elementelor de infrastructură asociate acestora.

Proiectul cuprinde definițiile elementelor de rețea și a elementelor de infrastructură asociate rețelelor de comunicaţii electronice, formatul informațiilor ce trebuie transmise ANRCETI, termenii de prezentare a acestora, iar anexa la proiect – lista informațiilor și parametrii de bază a elementelor de rețea și de infrastructură asociate rețelelor de comunicaţii electronice ce trebuie prezentați ANRCETI.

Persoanele interesate pot expedia comentarii şi recomandări asupra proiectului supus consultării publice, în scris, prin poştă pe adresa ANRCETI: bd. Ştefan cel Mare, 134, MD-2012, Chişinău, Republica Moldova, prin fax: 022-222-885 şi/sau la adresa de e-mail: office@anrceti.md. Informaţii suplimentare despre proiect le puteţi obţine la tel: 022 251 311.

Proiectul este disponibil în versiunile: word:  pdf: 

27 iunie 2016 

Ultima actualizare: 27/06/2016