Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
bir 503
tel.:  +373 22 25 13 17
fax: +373 22 22 28 85
e-mail: office@anrceti.md

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

25 Mai, 2018

ANRCETI va prelua președinția Grupului reglementatorilor în domeniul comunicațiilor electronice din țările Parteneriatului Estic

Versiune pentru tiparVersiune pentru tipar

Începând cu 1 ianuarie 2017, Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) din R. Moldova va exercita funcția de președinte al Grupului reglementatorilor în domeniul comunicațiilor electronice din țările Parteneriatului Estic (EaPeReg), iar Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) din România  funcția de vicepreședinte al acestei organizații. Decizia privind alegerea ANRCETI și ANCOM în funcțiile respective a fost aprobată la ședința plenară a Grupului EaPeReg care a avut loc marți, 22 noiembrie 2016, la București.

Conform Memorandumului de înțelegere privind constituirea și funcționarea Grupului EaPeReg, în funcția de președinte al EaPeReg se alege, pentru o perioadă de un an, autoritatea de reglementare din una din țările Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, R. Moldova, Ucraina), iar în funcția de vicepreședinte – o autoritate de reglementare din una din țările membre ale Uniunii Europene (UE) care sunt partenere în realizarea acestui proiect al UE. Președintele și vicepreședintele Grupului EaPeReg sunt responsabili de executarea planului de activitate al acestei organizații pentru anul respectiv, gestionarea procesului de organizare și desfășurare a activităților planificate.

Anul curent, preşedinţia Grupului EaPeReg este exercitată de autoritatea de reglementare a comunicațiilor electronice din Belarus (ministerul de ramură din Belarus), iar cea de vicepreşedinte – de autoritatea de reglementare din Letonia. Până în prezent, ANRCETI a deținut o singură dată funcția de președinte al Grupului EaPeReg  în anul 2013.

Grupul EaPeReg a fost constituit în anul 2012, la Chișinău, la o reuniune a autorităților de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice din țările Parteneriatului Estic (PaE) organizată cu suportul UE. EaPeReg are misiunea de a asigura schimburi de informaţii şi experienţă între reglementatorii în domeniul comunicaţiilor electronice din țările PaE şi UE, armonizarea cadrului juridic din statele PaE cu standardele UE şi aplicarea celor mai bune practici europene de reglementare. Începând cu anul 2013, Grupul EaPeReg beneficiază de un proiect de asistență tehnică oferit de Comisia Europeană.

23 noiembrie 2016

Ultima actualizare: 25/11/2016